Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comenzile noi din industrie si-au accelerat ritmul anual de crestere la 43,1%, in septembrie

Comenzile noi din industrie si-au accelerat ritmul anual de crestere la 43,1%, in septembrie

Comenzile noi din sectorul industrial au sporit intr-un ritm mai rapid in septembrie fata de luna a noua din 2007, respectiv cu 43,1%, avansul fiind sustinut de cresterile inregistrate in toate sectoarele, potrivit datelor publicate, marti, de Institutul National de Statistica (INS). In august, comenzile noi din industrie inregistrasera o crestere anuala de 16,1%. In septembrie 2008, industria bunurilor de capital a inregistrat o crestere anuala a comenzilor noi de 60,1%, industria bunurilor de uz curent, de 26,3%, industria bunurilor intermediare, de 26%, iar industria bunurilor de folosinta indelungata, de 18,2%.


Comparativ cu luna august, comenzile noi din industrie au fost mai mari cu 31,2%, in septembrie toate marile grupe industriale inregistrand cresteri. Astfel, cel mai mare avans lunar al comenzilor noi a fost inregistrat in industria bunurilor de capital, de 46,2%, urmat de comenzile din industria bunurilor de uz curent, care au crescut cu 21,5%, de cele din industria bunurilor intermediare, cu 15,9%, in vreme ce comenzile din industria bunurilor de folosinta indelungata au sporit cu 10,5%.


In primele noua luni din 2008, comenzile din industrie au crescut pe ansamblu cu 20,1%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in industria bunurilor intermediare, de 23,5% si a bunurilor de folosinta indelungata, de 20,6%. Comenzile din industria bunurilor de capital au sporit cu 15,8%, iar cele din industria bunurilor de uz curent, cu 10,8%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori