Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comenzile noi din industrie au urcat cu 8,5% in primele cinci luni

Comenzile noi din industrie au urcat cu 8,5% in primele cinci luni


Comenzile noi din industrie au scazut in luna mai cu 7% fata de luna precedenta, iar in primele cinci luni ale aceestui an au crescut cu 8,5% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Datele se refera la comenzile noi din industrie pe total piata intern si externa. Fata de luna mai a anului trecut, comenzile noi din industrie au urcat cu 6,2%.

Astfel, in luna mai fata de aprilie, scaderea cu 7% a comenzilor noi din industrie a fost determinata de reducerea comenzilor in industria bunurilor de capital (-10%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,3%), industria bunurilor intermediare (-3,3%) si in industria bunurilor de uz curent (-1,1%).

Raportat la luna mai a anului trecut, indicatorul a urcat cu 6,2% datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor de capital (20,%). Scaderi au fost inregistrate in industria bunurilor de folosnta indelungata (-13,3%), industria bunurilor intermediare (-9,1%) si industria bunurilor de uz curent (-0,2%).

In perioada ianuarie-mai fata de primele cinci luni ale anului trecut, cresterea cu 8,5% a comenzilor noi din industrie se datoreaza evolutiilor pozitive inregistrate in industria bunurilor de capital (21,1%), industria bunurilor de uz curent (5,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (4,4%). Comenzile din industria bunurilor intermediare au scazut cu 7,1%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1091 ori