Comenzile noi din industrie au sporit in august cu 35,1%

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 10:12
910 citiri
Comenzile noi din industrie au sporit in august cu 35,1%

Comenzile noi din industrie au avansat in august cu 35,1% fata de luna similara din 2009, insa au scazut cu 6,9% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), conform NewsIn.

Ritmul de crestere a comenzilor industriale noi din luna august a fost mai pronuntat decat in luna anterioara, cand comenzile au sporit cu 24,7% fata de cele din iulie 2009.

In ianuarie, comenzile industriale noi revenisera pe crestere, cu un avans de 16,3%, dupa 13 luni consecutive de scadere.

Ultima luna de crestere fata de luna similara din anul precedent fusese noiembrie 2008, cand comenzile noi din industrie avansasera cu 2,7% fata de luna similara din 2007.

Comenzile noi din industria bunurilor intermediare au crescut cel mai mult in august, cu 49,4%, urmate de cele din industria bunurilor de capital (33,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (18,7%) si industria bunurilor de uz curent (10,8%).

Fata de iulie, comenzile noi din industrie au scazut cu 6,9% in a opta luna din 2010, datorita scaderilor din toate grupele industriale: industria bunurilor de uz curent (-10,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-8,1%), industria bunurilor intermediare (-7,0%) si industria bunurilor de capital (-5,9%).

In primele opt luni, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 25,4% comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (32,7%), industria bunurilor de capital (27,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (18,7%) si industria bunurilor de uz curent (1,1%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#comenzi, #industrie, #romania, #afaceri , #Industria