Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comenzile noi din industrie au crescut in octombrie cu 14,1%

Comenzile noi din industrie au crescut in octombrie cu 14,1%

Comenzile noi din industrie au avansat in octombrie cu 14,1% fata de luna similara din 2009, insa au scazut cu 6,5% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Comenzile noi din industria bunurilor intermediare au crescut cel mai mult in octombrie, cu 22,5%, urmate de cele din industria bunurilor de capital, cu 10,7%, si de comenzile noi din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 9,7%. Si comenzile noi din sectorul bunurilor de uz curent au sporit, dar numai cu 5,4%.

Fata de septembrie, comenzile noi din industrie au scazut cu 6,5% in a zecea luna din 2010, ca urmare a scaderii de 8,9% a comenzilor din industria bunurilor de capital si a reducerii cu 6,6% a celor din industria bunurilor intermediare.

Totusi, comenzile din industria bunurilor de uz curent au sporit cu 4,3%, iar cele industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,3%.

In primele zece luni, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 24,6% comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (31,9%), industria bunurilor de capital (26,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (17,2%) si industria bunurilor de uz curent (1,6%).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori
Citeste mai multe desprecomenzi industrie noi avans