Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din industrie au scazut in toate sectoarele

Afacerile din industrie au scazut in toate sectoarele


Afacerile din industrie au scazut in octombrie cu 5,5% fata de luna precedenta, in timp ce fata de aceeasi luna din 2010 au crescut cu 14,7%.

Astfel, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din industrie, a scazut in octombrie pe total industrie cu 5,5%, datorita scaderii din industria prelucratoare (-5,9%), in timp ce industria extractiva a crescut cu 4,8%, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Pe marile grupe industriale, scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (-7,8%), industria bunurilor intermediare (-6,2%), industria bunurilor de capital (-5,6%), industria bunurilor de uz curent (-4,0%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,6%).

Fata de luna octombrie 2010, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 14,7%, datorita cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (+14,8%) si in industria extractiva (+10,4%).

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+41,1%), industria bunurilor intermediare (+16,7%), industria bunurilor de capital (+13,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,8%).

In primele zece luni din acest an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,4% fata de perioada similara din 2010, datorita cresterilor din industria prelucratoare (+17,8%) si industria extractiva (+8,2%).

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+28,1%), industria bunurilor intermediare (+23,5%), industria bunurilor de capital (+16,3%), industria bunurilor de uz curent (+7,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,1%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 963 ori