Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Centru privat de promovare a relatiilor economice romano-africane, la Dakar

Centru privat de promovare a relatiilor economice romano-africane, la Dakar


Primul centru privat de promovare a relatiilor economice ale Romaniei cu tarile africane va fi infiintat, la initiativa Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), la Dakar, in Senegal, acesta urmand sa functioneze in parteneriat cu Eximbank.

Centrul se va implementa in infrastructura reprezentantei locale a unei firme romanesti deja prezenta de mai mult timp in zona.

"Prin intermediul Centrului se va oferi tuturor firmelor romanesti interesate posibilitatea de a-si face cunoscuta oferta de marfuri si servicii catre tarile din vestul Africii (Senegal, Guineea-Bissau, Capul Verde, Gambia, Guineea-Konakry si Coasta de Fildes), cu perspective de extindere pe viitor si in alte tari", se arata intr-un comunicat transmis luni de ANEIR.

Domeniile prioritare ale Centrului, stabilite in acord cu solicitarile autoritatilor locale, se vor concentra la patru sectoare distincte: dezvoltarea agriculturii, punerea in valoare a resurselor naturale ale subsolului, asigurarea necesarului de energie electrica si implementarea sistemelor informatice moderne in administratia publica si in serviciile publice.

Noul Centru de promovare de la Dakar se inscrie in suita de initiative din acest an ale parteneriatului ANEIR-Eximbank (in cadrul Consiliului de Export al Romaniei), care a cuprins Forumul de afaceri romano-arabo-african de la Bruxelles - din luna februarie, deschiderea primei Expozitii permanente a Romaniei in Golf (la Sharjah-Dubai), cu finantare de la bugetul de stat - in aprilie, punerea bazelor primelor Centre de promovare a exporturilor romanesti in SUA (unul pe coasta de vest, altul pe coasta de est) - in august si septembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1605 ori