Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariu mediu a crescut in noiembrie

Salariu mediu a crescut in noiembrie
Salariu mediu net a avansat in noiembrie pana la 744 lei, cu 4,3% peste nivelul din luna precedenta, ritm de crestere superior ratei lunare a inflatiei, ca urmare a unor plati de stimulente si prime, precum si realizarea unei productii superioare in diverse domenii de activitate.Rata inflatiei a urcat in luna noiembrie la 1,2% - fata de 0,9% in octombrie -, ritm mediu de crestere inregistrat atat la preturile marfurilor alimentare si nealimentare, cat si la servicii. In aceeasi luna, salariul mediu brut a fost de 1.017 de lei.
Cele mai mari remuneratii medii sunt intalnite in domeniile intermedieri financiare si transporturi aeriene, unde venitul net mediu se ridica la 2.660 de lei, respectiv 1.824 de lei.

Conform INS, cresterea salariului mediu net a fost determinata in principal de plata primelor si stimulentelor in silvicultura, exploatare forestiera, industria miniera, comert, hoteluri si restaurante, intermedieri financiare, informatica si cercetare-dezvoltare, precum si de realizarea unei productii superioare fata de luna precedenta in industriile textila, prelucrarea lemnului, de masini si aparate electrice, de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, mijloacelor de transport rutier, captarea, tratarea si distributia apei, transporturi terestre, pe apa si aeriene.


Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 729 ori