Unde europenii vad o dictatura, rusii au mai gasit un client: Rosneft vrea sa dea lovitura in Venezuela

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 11:50
5185 citiri
Unde europenii vad o dictatura, rusii au mai gasit un client: Rosneft vrea sa dea lovitura in Venezuela
Foto: CC0 Creative Commons

Compania petroliera de stat PDVSA din Venezuela a semnat cu gigantul rus Rosneft o serie de acorduri in domeniile petrolier si gazelor naturale, cu ocazia unei reuniuni la Caracas la care a participat presedintele Nicolas Maduro, relateaza AFP.

"Sunt in studiu aliante intre PDVSA si Rosneft in sectorul gazelor naturale si petrolier (...) Investitiile intre companiile petroliere si de gaze ruse si PDVSA vor creste", a anuntat firma venezueleana intr-un mesaj pe Twitter.

Asta in conditiile in care presedintele franez Emmanuel Macron, de exemplu, considera ca in Venezuela exista in clipa de fata o dictatura.

La reuniune au fost prezenti, printre altii, presedintele PDVSA, generalul Manuel Quevedo, si cel al Rosneft, Igor Sechin.

PDVSA nu a oferit niciun detaliu despre acorduri, reuniunea incheindu-se fara conferinta de presa.

Compania PDVSA furnizeaza 96% din valuta Venezuelei, iar datoria grupului reprezinta circa 30% din datoria suverana a tarii care se confrunta cu o grava criza economica, cu o rata a inflatiei estimata pentru 2018 la 2.349%, agravata de prabusirea cursului barilului.

Marti, procuratura din Venezuela a anuntat deschiderea unei anchete penale pentru coruptie contra fostului presedinte al PDVSA Rafael Ramirez, constrans saptamana trecuta sa isi paraseasca postul de ambasador la ONU.

Generalul Manuel Quevedo a fost numit la sfarsitul lunii noiembrie de presedintele Nicolas Maduro la conducerea grupului PDVSA dupa o serie de scandaluri de coruptie legate de industria petroliera din Venezuela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rosneft investitii Venezuela, #Rusia Venezuela petrol , #Industria petroliera