Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pentru a evita represaliile americane, francezii renunta la afacerile cu petrol in Iran

Pentru a evita represaliile americane, francezii renunta la afacerile cu petrol in Iran


Grupul petrolier francez Total a renuntat la proiectele sale de investitii in Iran, estimate la mai multe miliarde de dolari, ca urmare a restabilirii sanctiunilor americane impotriva Iranului care afecteaza si companiile din afara SUA, intrucat ele risca represalii din partea Washingtonului in cazul in care nu se conformeaza acestor sanctiuni.

Anuntul a fost facut luni de ministrul iranian al petrolului, Bijan Namdar Zanghaneh. Intr-o declaratie in fata parlamentului de la Teheran, acesta a mai mentionat ca infrastructurile iraniene de extractie a petrolului si gazelor naturale se afla intr-o stare dezastruoasa, ele necesitand investitii pe care statul iranian nu are capacitatea sa le finanteze, relateaza AFP.

Intr-o reactie transmisa catre AFP, compania Total a precizat ca a "notificat autoritatilor iraniene retragerea din contract, la terminarea termenului de 60 de zile prevazut pentru obtinerea unei derogari din partea autoritatilor americane".

Aceasta derogare "nu a putut fi obtinuta, in pofida sprijinului oferit de autoritatile franceze si europene", explica grupul petrolier francez.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2425 ori