Lukoil: Benzina romaneasca ajunge la pompele ucrainiene

Luni, 11 Martie 2013, ora 16:17
2476 citiri
Lukoil: Benzina romaneasca ajunge la pompele ucrainiene

Grupul petrolier rus Lukoil are de gand sa-si pastreze benzinariile din Ucraina chiar daca si-a vandut rafinaria de la Odesa, a declarat luni presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, transmite Interfax.

"Nu ne gandim in prezent la vanzarea operatiunilor de distributie din Ucraina deoarece sunt eficiente. Distributia in Ucraina este acoperita cu livrarile de la rafinaria din Romania", a spus Vagit Alekperov. "Pentru moment, noi credem, si la fel ne indeamna si actionarii, ca trebuie sa ne concentram pe segmentul upstream", a adaugat Alekperov.

Lukoil Ukraine are o retea de aproximativ 300 de benzinarii.

Saptamana trecuta, Lukoil a semnat un acord privind vanzarea rafinariei sale de la Odesa (Ucraina) cu firma Vetek Group. Rafinaria Lukoil de la Odesa are o capacitate de procesare de 2,8 milioane tone pe an, dar era in conservare de la finele lui 2010.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

#benzinarii Ucraina Lukoil, #livrari benzina Lukoil Romania, #benzina Romania Ucraina Lukoil, #vanzare rafinarie Lukoil Odesa , #Industria petroliera