Compania de foraj Transocean, amendata cu un miliard de dolari

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 13:40
1805 citiri
Compania de foraj Transocean, amendata cu un miliard de dolari

Compania elvetiana de foraj maritim Transocean a fost amendata intr-un proces civil cu un miliard de dolari de catre un tribunal american pentru scurgerea petroliera provocata in 2010 in Golful Mexic.

O judecatoare federala aprobase deja saptamana trecuta o amenda de 400 de milioane de dolari aplicata acestui grup, proprietar al platformei Deepwater Horizon, im cadrul procedurii penale, transmite AFP, citata de Agerpres.

Transocean a pledat vinovat de infractiunea prevazuta in legea americana de proprietate asupra apei (Clean Water Act) si a fost condamnat sa plateasca 400 de milioane de dolari, fiind acuzat ca a interpretat eronat rezultatele alarmante ale unui test realizat chiar inaintea catastrofei din 20 aprilie.

Amenda de un miliard de dolari ii este aplicata ca urmare a scurgerii de petrol in Golful Mexic, a indicat judecatorul Carl Barbier de la tribunalul federal din New Orleans, statul american Louisiana.

British Petroleum, care exploata platforma, si-a recunoscut si el culpa pentru mareea neagra si a acceptat sa plateasca peste 4,5 miliarde de dolari amenda autoritatilor americane.

Explozia de pe Deepwater Horizon la 20 aprilie 2010 a provocat moartea a 11 angajati si a raspandit sute de milioane de litri de petrol brut in Golful Mexic pana cand s-a reusit inchiderea putului dupa patru luni de eforturi.

Pentru a reglementa amenda, Transocean trebuie sa plateasca 400 de milioane de dolari in 60 de zile. Societatea elvetiana va trebui apoi sa achite alte 400 de milioane de dolari, plus daune de interese, in anul urmator. In fine, ultimele 200 de milioane trebuie livrate, cu daune de interese, in termenul a doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi companii petroliere, #amenda Transocean, #scurgere petrol Golful Mexic, #foraj petrolier maritim , #Industria petroliera