Presedintele Academiei Romane: Proiectul Rosia Montana nu este acceptabil - Interviu

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 08:55
1834 citiri
Presedintele Academiei Romane: Proiectul Rosia Montana nu este acceptabil - Interviu
Sursa foto: RTV.net

Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, declara ca proiectul Rosia Montana este inacceptabil in forma actuala.

Ar putea fi utilizate tehnologii fara cianura, la fel de eficiente economic si tehnologic, iar beneficiile pentru statul roman ar putea ajunge si pana la 80% din productie.

"Ar fi oare tarile arabe atat de bogate daca ar obtine doar redevente de numai 6%?", intreaba presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Academia Romana a exprimat un punct de vedere in urma cu cativa ani, nefavorabil demararii acestui proiect. Va mentineti acest punct de vedere si dupa ce Guvernul Ponta a venit cu noua propunere legislativa, in care conditiile sunt usor modificate?

Academia isi mentine pozitia exprimata in decursul anilor cu privire la proiectul Rosia Montana si in general cu privire la exploatarea aurului din Muntii Apuseni. Nu suntem impotriva valorificarii resurselor naturale ale Romaniei (inclusiv prin minerit), dar aceasta trebuie sa se faca in mod INTELIGENT, in interesul tarii si cu respectarea conditiilor de dezvoltare durabila.

Citeste mai multe despre Presedintele Academiei Romane: Proiectul Rosia Montana nu este acceptabil - Interviu pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rosia Montana Academia Romana, #Ionel Haiduc Rosia Montana, #minerit Rosia Montana, #profit Rosia Montana , #Industria mineritului