Parlamentari si primari s-au alaturat Rosia Montana Gold Corporation pentru "Ziua Minerului"

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 11:05
2713 citiri
Parlamentari si primari s-au alaturat Rosia Montana Gold Corporation pentru "Ziua Minerului"
Ziua Minerului la Rosia Montana in 2010. Sursa foto: Citynews.ro

Aproximativ 4.000 de persoane au sarbatorit, duminica, la Rosia Montana, "Ziua Minerului", iar la finalul manifestarii 50 de primari din zona Apusenilor, reprezentanti ai administratiei judetene, prefectul de Alba, parlamentari si reprezentanti ai companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation au solicitat demararea proiectului minier din localitate.

De Ziua Minerului, la Rosia Montana, au fost organizate intreceri sportive, concerte de muzica populara si usoara, precum si o petrecere in stil mineresc, transmite corespondentul Mediafax.

Ziua Minerului de la Rosia Montana a fost organizata de Primaria Rosia Montana cu sprijinul Consiliului Judetean Alba, companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation si al Sindicatului Viitorul Mineritului.

Cu aceasta ocazie, primarul comunei Rosia Montana, Eugen Furdui, a transmis public un mesaj comun al celor 50 de edili din zona Apusenilor, care au vorbit in numele celor peste 100.000 de locuitori din localitatile pe care acestia le reprezinta.

"Cuvintele noastre trebuie auzite peste tot. Cred ca astazi este cel mai bun moment ca sa le aratam ca suntem oameni muncitori, oameni modesti, oameni care nu vrem pomeni, nu vrem ajutoare sociale, vrem un loc de munca. Vrem sa muncim nu sa cersim (...) In spatele meu sunt 50 de primari. Toti suntem nebuni ca vrem minerit? Nu suntem nebuni. Vrem locuri de munca nu vrem altceva", a spus primarul din Rosia Montana.

Edilul i-a inmanat deputatului USL Ioan Darzu un apel pentru a-l transmite parlamentarilor, astfel incat acestia sa ia in cel mai scurt timp o decizie privind repornirea mineritului la Rosia Montana.

Prefectul le-a mai spus participantilor la Ziua Minerului ca ei reprezinta Rosia Montana si trebuie sa fie intrebati ce probleme au si ce vor sa se intample cu proiectul minier.

"Dumneavoastra sunteti Rosia Montana. Pe dumneavoastra nu v-a intrebat niciunul de acolo care sunt necazurile dumneavoastra, care sunt problemele voastre. Nimeni nu v-a intrebat daca va imbolnaviti daca aveti bani de medicamente, nimeni nu v-a intrebat atunci cand incepe scoala cu ce bani va trimiteti copii la scoala, nimeni nu v-a intrebat din ce bani le cumparati creioane, caiete. V-a intrebat cineva vreodata ce le puneti copiilor si sotiilor dumneavoastra pe masa? Eu cred ca rolul nostru principal este de a face parlamentarii Romaniei si vom face tot ce tine de noi pentru a intelege problema Rosiei Montane", a mai spus Gheorghe Feneser.

Manifestarile de Ziua Minerului s-au incheiat cu focuri de artificii.

Si Complexul Energetic Oltenia a sarbatorit in acest an Ziua Minerului pe 15 august, acordand prime angajatilor cu aceasta ocazie.

#Ziua Minerului Rosia Montana, #sarbatoare Rosia Montana, #minerit Rosia Montana, #exploatare aur rosia montana , #Industria mineritului