Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Exploatarea de carbune de la Husnicioara va fi preluata de Regia Activitatilor Nucleare

Exploatarea de carbune de la Husnicioara va fi preluata de Regia Activitatilor Nucleare


Exploatarea miniera Husnicioara va fi transferata pana cel mai tarziu la mijlocul lunii noiembrie de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN).

Administratorul judiciar al RAAN, Ion Tudor, a declarat joi seara, pentru Agerpres, ca externalizarea carierei de extractie a lignitului necesar termocentralei Romag-Termo va contribui la diminuarea costurilor, mai ales pe durata procedurii de reorganizare a acesteia, intrata in insolventa in luna septembrie 2013.

In context, Tudor a aratat ca preluarea se va face pastrandu-se locurile de munca si ca aceasta entitate va deveni sucursala a RAAN astfel incat pretul carbunelui sa fie mult mai redus.

Potrivit sursei citate, actualmente sucursalele din judetul Mehedinti ale RAAN functioneaza fara probleme si exista stocuri de combustibili solizi si lichizi pentru exploatarea la capacitate a echipamentelor de pe platformele industriale situate in localitatea Halinga.

Reprezentantul firmei de insolventa SCP Tudor&Asociatii SPLL a fost de parere ca, daca la RAAN pana la 1 noiembrie nu se va asigura rezerva de carbune, de 240 000 tone, va fi de acord cu prelungirea actului aditional incheiat cu CEO la inceputul lunii octombrie pana la data stabilita pentru preluarea minei de suprafata Husnicioara.

Conform evidentelor contabile, RAAN figureaza cu debite catre CEO pentru carbunele furnizat de aproximativ 180 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2944 ori