Ce amenzi a dat statul operatorilor care activeaza in domeniul exploatarii lemnului

Joi, 21 Februarie 2013, ora 13:56
2642 citiri
Ce amenzi a dat statul operatorilor care activeaza in domeniul exploatarii lemnului

Garda Nationala de Mediu (GNM) a dat amenzi in valoare totala de 540.000 de lei unor operatori economici care activeaza in domeniul expoatarii lemnului.

"In perioada 21.01-18.02.2013, la nivelul comisariatelor judetene ale GNM, au fost efectuate controale tematice la operatorii economici care activeaza in domeniul exploatarii si prelucrarii lemnului.

Astfel, la nivelul intregii tari, comisarii GNM au efectuat 1.267 de controale, dintre care 607 controale la operatori economici din domeniul exploatarii forestiere si 660 de controale la societatile care au ca obiect de activitate taierea si rindeluirea lemnului.

Cu ocazia acestor actiuni de control, pentru neconformitatile constatate, au fost aplicate 144 de sanctiuni, dintre care 63 de avertismente si 81 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 540.400 lei. De asemenea, au existat 12 situatii in care comisarii GNM au dispus sistarea activitatii unor agenti economici, pentru lipsa autorizatiei de mediu", au spus reprezentantii institutiei.

Principalele neconformitati constatate de comisarii GNM, cu ocazia acestor controale au fost functionarea fara autorizatie de mediu, depozitarea necorespunzatoare a deseurilor lemnoase, nerealizarea colectarii selective a deseurilor reciclabile (hartie/carton, sticla, metale si mase plastice) si lipsa evidentei gestiunii deseurilor.

#amenzi Garda de Mediu Romania, #amenzi operatori exploatare lemn , #Industria lemnului