Protest extrem al agricultorilor: Tone de lapte aruncate pe camp

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 12:23
2129 citiri
Protest extrem al agricultorilor: Tone de lapte aruncate pe camp

Agricultorii arunca zilnic tone de lapte, in timp ce exporturile de produse lactate au crescut cu 40% in ultima saptamana pe fondul scandalului laptelui infestat cu aflatoxina, a declarat Costel Caras, presedinte Holstein.ro pentru B1 TV.

"Eu voi arunca tone de lapte pe camp. Analizele au iesit perfect, dar nu ne mai cumpara nimeni produsele. O saptamana daca mai dureaza acesta situatie suntem terminati. Este o iresponsabilitate totala a celor de la conducerea Ministerului", a preciat Caras.

Potrivit acestuia, importul de lapte a crescut in ultima saptamana cu 40% in timp ce fermierii romani arunca laptele.

"Pierderile zilnice sunt de zeci de milione de euro pentru ca toata lumea pierde. Cei de la Danone au creat o diversiune. Si-au facut reclama pe seama unor probleme din industrie. Ministrul Agriculturii este principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat. Constantin nu a asteptat analizele de la laborator inainte sa faca anuntul", a adaugat Costel Caras.

Scandalul laptelul infestat cu aflatoxina a inceput pe 7 martie cand ministrul Daniel Constantin a declarat ca o cantitate de lapte care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, importata din Ungaria, si o alta aflata la un procesator din Romania au fost retrase de pe piata.

La inceputul saptamanii trecute ANSVSA a anuntat ca probele de lapte de la trei ferme si doua unitati de prelucrare prezinta suspiciunea depasirii limitelor admise pentru aflatoxina, in urma efectuarii analizelor in cadrul laboratoarelor din reteaua sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.

In urma controalelor, activitatea a 32 de automate pentru distribuirea laptelui, care sunt alimentate din productia unor ferme, a fost suspendata in urma controalelor privind nivelul de aflatoxina.

La mijlocul saptamanii trecute, Mihai Turcanu a demisionat de la conducerea ANSVSA.Marti, insa Ponta a confirmat ca Turcan a devenit consilierul personal al premierului pe problemele de agricultura.

#protest agricultori Romania, #protest lapte Romania, #lapte aruncat producatori , #Industria laptelui