Producatorii care vand cotele de lapte nu vor mai beneficia de cote din rezerva nationala

Joi, 14 Martie 2013, ora 10:49
3923 citiri
Producatorii care vand cotele de lapte nu vor mai beneficia de cote din rezerva nationala

Producatorii de lapte nu vor mai beneficia de cota din rezerva nationala daca au vandut sau au cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cota in anul de cota precedent anului in care are loc distribuirea din rezerva nationala sau in anul curent distribuirii din rezerva nationala.

Cererea de acordare a unei cantitati de cota din rezerva nationala nu va mai fi insotita de actul de receptie a lucrarilor privind investitiile din exploatatia pentru care s-a solicitat cota din rezerva nationala, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Ordinul nr. 62/07.03.2013 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 83/2009 privind stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 128 din data de 11 martie 2013.

Pe de alta parte, operatorul economic care solicita aprobarea si inscrierea in Registrul Cumparatorilor de lapte va depune la dosar aprobarea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor numai in cazul in care desfasoara activitatea de colectare, ambalare, depozitare, racire, transformare si / sau transport.

In negocierile cu Uniunea Europeana, Romania a primit dreptul sa realizeze trei milioane de tone de lapte pe an, din care doua milioane de tone au fost alocate pentru vanzare directa, iar un milion de tone pentru livrari catre fabricile de procesare.

Depasirea acestei cantitati atrage penalizari de 278,3 euro pentru fiecare tona de lapte realizata peste cota, iar in cazul in care cantitatea de lapte produsa este mica, Romaniei i se va diminua cota pentru urmatorii ani.

Estimarea privind realizarea sau depasirea cotei de lapte alocata Romaniei se face in baza acestor declaratii anuale. Pe baza declaratiilor anuale, APIA stabileste daca Romania depaseste cota nationala de lapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cote lapte producatori Romania, #cota rezerva nationala lapte, #productie lapte Romania , #Industria laptelui