Daniel Constantin, despre criza laptelui: Au fost gasite probleme la 20-25 de ferme

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 17:45
1883 citiri
Daniel Constantin, despre criza laptelui: Au fost gasite probleme la 20-25 de ferme

Doar 20-25 de ferme de lapte au fost identificate cu probleme legat de aflatoxina, dupa ce peste 700 de ferme din intreaga tara au fost verificate, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Am identificat toate fermele cu probleme. Sunt cazuri izolate. Problema aflatoxinei nu putea fi ignorata pentru ca este o problema reala, care a existat in Romania, dar care in momentul de fata este sub control", a spus Constantin in urma unei intalniri cu reprezentantii producatorilor si ai procesatorilor de lapte.

El a afirmat ca numarul de ferme cu probleme este foate redus.

"Au fost controlate peste 700 de ferme. Sunt identificate cu probleme undeva in jur de 20-25. Pana miine vom avea probabil rezultatele finale. Deci procentul este foarte mic. Toate aceste ferme, in momentul de fata, sunt curate din punct de vedere al pericolului cu aflatoxina", a adaugat ministrul.

Acesta a precizat ca in majoritatea fermelor care aveau probleme furajele sunt inlocuite si acestea deja livreaza lapte pentru piata.

"A trecut acea perioada de 2-3 zile pana cand se elimina aflatoxina. Celelalte sunt sub monitorizare si probabil ca in perioada urmatoare si acolo nu vor mai fi probleme", a mai spus Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin ferme lapte, #Constanti declaratii ferme lapte, #Constantin lapte aflatoxina , #Industria laptelui