Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine pierde si cine castiga din isteria laptelui contaminat cu aflatoxina

Cine pierde si cine castiga din isteria laptelui contaminat cu aflatoxina


Fermierii sunt fortati, la negocieri, sa ieftineasca laptele, procesatorii trebuie sa astepte pana se calmeaza piata, consumatorii sunt derutati, iar la Ministerul Agriculturii si la Autoritatea Sanitar-Veterinara cad capete.

Dupa descoperirea, la inceputul lunii martie, a aflatoxinei peste limitele admise in laptele colectat de la o ferma, pe piata de profil s-au reaprins conflicte mai vechi, dar s-au creat si tensiuni noi din care, la prima vedere, nimeni nu pierde si nimeni nu castiga. Dar lucrurile nu stau tocmai asa.

In fiecare primavara, intre crescatorii de bovine (producatori de lapte) si fabricile de lactate (procesatori) se renegociaza preturile de achizitie, astfel ca piata se tensioneaza intr-un mod sa-i spunem natural. Fermierii vor sa scumpeasca laptele, procesatorii vor sa-l cumpere mai ieftin si fiecare dintre parti apeleaza la diverse strategii pentru a-si sustine interesele. Afla cine "cade in picioare" in urma acestui episod al razboiului strategic din industria laptelui, in continuarea articolului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1271 ori