Cine pierde si cine castiga din isteria laptelui contaminat cu aflatoxina

Vineri, 22 Martie 2013, ora 12:17
1409 citiri
Cine pierde si cine castiga din isteria laptelui contaminat cu aflatoxina
Fermierii sunt disperaţi pentru că, din cauza aflatoxinei, nu-şi mai pot vinde laptele la preţul corect

Fermierii sunt fortati, la negocieri, sa ieftineasca laptele, procesatorii trebuie sa astepte pana se calmeaza piata, consumatorii sunt derutati, iar la Ministerul Agriculturii si la Autoritatea Sanitar-Veterinara cad capete.

Dupa descoperirea, la inceputul lunii martie, a aflatoxinei peste limitele admise in laptele colectat de la o ferma, pe piata de profil s-au reaprins conflicte mai vechi, dar s-au creat si tensiuni noi din care, la prima vedere, nimeni nu pierde si nimeni nu castiga. Dar lucrurile nu stau tocmai asa.

In fiecare primavara, intre crescatorii de bovine (producatori de lapte) si fabricile de lactate (procesatori) se renegociaza preturile de achizitie, astfel ca piata se tensioneaza intr-un mod sa-i spunem natural. Fermierii vor sa scumpeasca laptele, procesatorii vor sa-l cumpere mai ieftin si fiecare dintre parti apeleaza la diverse strategii pentru a-si sustine interesele. Afla cine "cade in picioare" in urma acestui episod al razboiului strategic din industria laptelui, in continuarea articolului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal aflatoxina, #pierderi scandal aflatoxina, #cine castiga scandal aflatoxina , #Industria laptelui