Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria farmaceutica, campioana la investitii in cercetare si dezvoltare

Industria farmaceutica, campioana la investitii in cercetare si dezvoltare


Industria farmaceutica investeste in cercetare mai mult decat decat orice alta industrie, mai mult chiar decat industria IT&C.

Conform raportului anual al Federatiei Europene a Industriilor si Asociatiilor Farmaceutice (EFPIA), in anul 2010, la nivel european industria farmaceutica a investit 440 milioane de euro in cercetare si dezvoltare in domeniul farmaceutic.

"Este adevarat, impactul economic s-a resimtit si asupra industriei farmaceutice. Investitiile in cercetare si dezvoltare s-au lovit de foarte multe provocari in ultimii ani".

"Industria isi doreste sa mentina investitiile in cercetare, desi numarul noilor molecule scade si implicit descoperirile sunt din ce in ce mai scumpe".

"Daca in tehnologie de pilda oamenii pot trai fara ultimul model al unui produs, in medicina fara anumite medicamente poti ajunge sa nu mai ai nevoie de tehnologie" precizeaza Cristian Lutan, Director Executiv Adjunct APPIM (Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente) - asociatie membra a EFPIA.

In anul 2009 la nivel mondial industria farmaceutica a investit 15.9% din totalul acestui sector.

Pe locul 2 se afla domeniul IT cu 9.9% investitii in software si servicii informatice, pe locul 3 acelasi domeniu IT cu investitii de 8.7% in hardware si echipament.

Locul 4 este ocupat tot de industria cercetarii si dezvoltarii farmaceutice, cu 6.2% investitii in echipamente si servicii de sanatate. Cel mai putin investesc in cercetare si dezvoltare producatorii de petrol si gaze naturale - 0.4%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1782 ori