Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Volumul lucrarilor de constructii, in crestere in primele cinci luni din 2012

Volumul lucrarilor de constructii, in crestere in primele cinci luni din 2012


Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut in primele cinci luni ale acestui an cu 10,8%, comparativ cu cel din perioada similara a anului trecut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea fiind de 9,4%, conform datelor furnizate, vineri, de catre Institutul National de Statistica.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 24,3%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (13,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (9,8%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 10%, respectiv cu 1,3%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 23,4%.

Cresterea, ca serie ajustata, a fost mai evidentiata la lucrarile de constructii noi (26,7%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 17,7%, respectiv cu 6,2%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 16,4%, respectiv cu 0,1%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 22%.

In mai 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta, cu 21,8%, crestere evidentiata astfel: la lucrarile de reparatii capitale - 30%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente - 21,4% si la lucrarile de constructii noi - 20,4%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale (plus 36,3%), la constructiile ingineresti (24,8%) si la cladirile nerezidentiale (8%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2012, comparativ cu luna aprilie 2012, a inregistrat o crestere cu 5%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (10,1%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (8,6%) si la lucrarile de constructii noi (5,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 25,7%, respectiv cu 5,7%. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale a scazut cu 3,6%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in mai cu 21,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 32,2%, respectiv cu 7,2%. La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 2,6%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la constructiile ingineresti cu 31,5%, la cladirile rezidentiale cu 20,4% si la cladirile nerezidentiale cu 1,8%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2012, comparativ cu luna mai 2011 a crescut cu 16,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 29,6%, respectiv cu 14,4%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 7,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 29,6% si la cladirile rezidentiale cu 19,2%. La cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut 1,6%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1608 ori