Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele noua luni cu 0,8%

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 10:45
918 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele noua luni cu 0,8%

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,8% in primele noua luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2010.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-3,8%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 11,5%, respectiv cu 0,7%, potrivit unui comunicat transmis luni de Institutul National de Statistica (INS).

Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+11,5%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 11,9%, respectiv cu 1,3%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,1% in primele noua luni fata de perioada similara din 2010.

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie, comparativ cu luna septembrie 2010, a crescut cu 2,2%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+24,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+19,1%). Lucrarile de constructii noi au scazut cu 6,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 3,0%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au evidentiat scaderi cu 1,9%, respectiv cu 1,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in septembrie cu 2,7%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie, comparativ cu luna august 2011, a inregistrat o crestere cu 1,3%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+5,4%), la lucrarile de reparatii capitale (+2,2%) si la lucrarile de constructii noi (+1,0%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 12,9%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 13,5%, respectiv cu 6,2%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut in septembrie fata de august cu 17,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere lucrari constructii, #volum lucrari constructii , #Industria constructiilor