Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vine iarna in constructii: Sectorul intra intr-o perioada de declin

Vine iarna in constructii: Sectorul intra intr-o perioada de declin


Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele noua luni cu 4,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 29.587, potrivit datelor anuntate luni de Institutul National de Statistica (INS).

Scaderi importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-499 autorizatii), Sud-Muntenia (-374 autorizatii), Sud-Est (-372 autorizatii) si Nord-Vest (-208 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Vest s-a inregistrat o crestere cu 189 autorizatii.

In luna septembrie s-au eliberat 3.521 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 11,8% fata de luna august 2012 si cu 8,4% fata de luna septembrie 2011, din care 64,2% sunt pentru zona rurala.

Scaderea ar putea continua si in urmatoarea perioada. Managerii estimeaza, in urmatoarele trei luni, o scadere a volumului productiei si a stocului de contracte si comenzi. Potrivit datelor INS, jucatorii de pe piata de profil estimeaza scadere a numarului de salariati.

Scaderea volumului productiei industiale, in urmatoarele trei luni, va conduce la o crestere moderata a preturilor lucrarilor de constructii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1608 ori