Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul constructiilor din Romania, in declin

Sectorul constructiilor din Romania, in declin


Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in octombrie cu 1,5% fata de luna precedenta, marcand cel de-al treilea declin lunar din UE.

In conditile in care in zona euro s-a inregistrat o scadere de 1,4%, iar la nivelul UE de 1,3%, Romania scazut cu 1,5% in sectorul constructiilor, arata datele publicate luni de Eurostat.

Altfel, cele mai importante scaderi fata de septembrie au fost consemnate in Slovenia (-14,1%), Portugalia (-9,7%), Romania si Polonia (-1,5% fiecare). Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Suedia (1,1%), Marea Britanie (0,6%) si Germania (0,4%).

Raportat la luna octombrie 2010, constructiile s-au diminuat in Romania cu 0,4%, fata de un declin de 2,8% in zona euro si de 2% la nivelul blocului comunitar.

Cele mai mari cresteri au fost consemnate in Polonia (9,4%), Suedia (7,3%) si Germania (1,6%), scaderi majore inregistrandu-se in Slovenia (-25,3%), Portugalia (-11,3%) si Bulgaria (-9,5%).

Eurostat a prezentat date privind sectorul constructiilor in octombrie pentru 13 state membre UE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1501 ori