Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din UE in martie

Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din UE in martie


Romania a avut in luna martie 2013, comparativ cu luna februarie 2013, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, 2,8%, in conditiile in care la nivelul UE s-a inregistrat un declin de 1,1%, iar in zona euro volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 1,7%, arata datele prezentate vineri de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

Doar patru state membre UE au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in luna martie 2013 comparativ cu luna februarie 2013: Romania (2,8%), Spania (2,4%), Ungaria (2,0%) si Marea Britanie (1,7%), in timp ce in 10 state membre lucrarile de constructii au scazut.

In ritm anual, luna martie 2013, comparativ cu luna martie 2012, Romania a inregistrat a treia mare crestere a lucrarilor de constructii din UE (2,8%), fiind devansata doar de Spania (16,6%) si Ungaria (9,9%). Volumul lucrarilor de constructii a scazut in zece state membre si a crescut doar in patru state. In zona euro, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 7,9%, iar in Uniunea Europeana s-a inregistrat o scadere de 7,2%.

In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS), volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 28,8%, in martie 2013, fata de luna februarie, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat un plus de 2,7%.

Fata de luna corespunzatoare a anului 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 1%, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,5%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1563 ori