Piata constructiilor, blocata din cauza conditiilor de creditare

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 09:43
1296 citiri
Piata constructiilor, blocata din cauza conditiilor de creditare

Autoritatile impreuna cu Banca Nationala trebuie sa ajute piata constructiilor, blocata in prezent din cauza conditiilor de creditare, a declarat marti, Christopher Shonn, managing partner Kohl&Partner Bucuresti. "Banca Nationala trebuie sa faca totul pentru ca dezvoltarea pietei ipotecare sa continue. Si Guvernul trebuie sa-si aduca contributia astfel incat aceasta piata sa se deblocheze. Din pacate, in prezent industria constructiilor are mari probleme, tot mai multi muncitori fiind pusi pe liber sau trimisi acasa de angajatori", a spus Shonn, care a lucrat timp de 15 ani la compania Colliers International in Europa Centrala si de Est.

Acesta a precizat ca piata imobiliara a fost blocata de o criza artificiala si nu de un eventual dezechilibru intre cerere si oferta.

"Criza pe piata imobiliara a fost provocata artificial, si nu inteleg de ce autoritatile din Romania vorbesc de criza in loc sa utilizeze muncitorii romani plecati in strainatate si care acolo nu mai au de munca, in dezvoltarea sectorului imobiliar din Romania", a spus Shonn.