Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucrarile de constructii au scazut in primele cinci luni cu 7,2%

Lucrarile de constructii au scazut in primele cinci luni cu 7,2%


Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,2%, respectiv 7,6%, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

"Pe elemente de structura la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 17,5%. Cresteri au fost la lucrarile de reparatii capitale (+32,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+9,7%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 0,9%.

La constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 9,0%, respectiv cu 5,3%", se arata intr-un comunicat al INS.

In luna mai indicatorul a crescut fata de luna anterioara cu 23,7% ca serie bruta si cu 3,1% ajustat. Fata de mai 2012 lucrarile de constructii inregistreaza scaderi de 8,9%, respectiv 10,7%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1524 ori