Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructiile din Romania, in scadere in 2011

Constructiile din Romania, in scadere in 2011


Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,7% in primele zece luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2010, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-2,6%) si la lucrarile de constructii noi (-2,1%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 11,2%.

Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+10,6%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 10,3%, respectiv cu 1,3%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,1% in primele zece luni fata de perioada similara din 2010.

Fata de octombrie 2010, lucrarile in constructii au scazut cu 0,3%

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2011, comparativ cu luna octombrie 2010, a scazut cu 0,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+12,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (+7,6%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 26,3%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,1%, respectiv cu 3,4%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 3,1%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in octombrie cu 0,3%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2011, comparativ cu luna septembrie 2011, a inregistrat o scadere cu 1,5%. Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi (+5,6%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale s-au inregistrat scaderi cu 10,5%, respectiv cu 10,3%

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 1,4% si la cladirile rezidentiale 1,0%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,9%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut in octombrie fata de septembrie cu 1,4%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1142 ori