Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana sprijina constructiile verzi

Comisia Europeana sprijina constructiile verzi


Comisia Europeana a prezentat, marti, o strategie pentru stimularea sectorului cladirilor cu consum redus de energie, in conditiile in care sectorul constructiilor reprezinta peste 10% din totalul locurilor de munca din UE.

Elementele principale ale strategiei includ oferirea unor conditii favorabile investitiilor, in special in sectorul renovarii si al intretinerii cladirilor. Se urmareste incurajarea accesarii pachetului de pana la 120 de miliarde euro de imprumuturi pus la dispozitie de Banca Europeana de Investitii (BEI) in cadrul Pactului pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca din luna iunie.

Un alt element al strategiei este stimularea inovarii si calificarilor lucratorilor prin promovarea mobilitatii. I

In al treilea rand, este vorba despre imbunatatirea eficientei resurselor, promovand recunoasterea reciproca a sistemelor de constructii durabile din UE.

Oferirea pentru intreprinderile de constructii a unor coduri standard de buna practica privind proiectarea, pentru ca acestea sa poata lucra mai usor in alte state membre, si promovarea pozitiei mondiale a intreprinderilor europene din sectorul constructiilor constituie alte elemente ale strategiei prezentate de executivul UE.

Criza financiara si economica a provocat o scadere de 17% a activitatilor din sectorul constructiilor si al infrastructurii, in perioada ianuarie 2008 - aprilie 2012, in toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

In acelasi timp, contractarea pietelor de credit si practicile de intarziere a platilor au exercitat o presiune suplimentara asupra solvabilitatii intreprinderilor din sectorul constructiilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1507 ori