Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actualizarea legislatiei in constructii nu trebuie sa afecteze mediul concurential

Actualizarea legislatiei in constructii nu trebuie sa afecteze mediul concurential


Programul de actualizare a normativelor si standardelor in constructii derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) trebuie sa tina cont de reglementarile europene si sa nu afecteze mediul concurential de pe piata materialelor de constructii, potrivit asociatiei PRO BCA.

"Actualizarea nu trebuie sa fie un motiv pentru supra-normare. Supra-dimensionarea cerintelor pentru cladiri va avea drept efect final scumpirea excesiva si inutila a materialelor de constructii si implicit a cladirilor rezultate", a declarat joi Marius Marin, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor de BCA din Romania PRO BCA si CEO al companiei Macon, la conferinta "Romania Construct Forum".

El a adaugat ca implementarea noilor normative trebuie urmata de masuri de supraveghere a respectarii acestor masuri.

"Degeaba se impun reguli daca nu este urmarita respectarea lor", a adaugat el.

Pe langa cerintele structurale este nevoie sa fie urmarite mult mai atent cele pentru caracteristicile termice ale cladirilor rezultate, potrivit sursei citate.

Totodata, Legea privind performanta energetica a cladirilor trebuie sa includa sanctiuni in cazul lipsei certificatului de eficienta energetica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1231 ori