Scandalul carnii de cal romanesti ajunge in justitie

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 17:47
1761 citiri
Scandalul carnii de cal romanesti ajunge in justitie

Scandalul carnii de cal cu provenienta romaneasca ajunge in justitie, dupa ce furnizorul francez de carne pentru lasagna pusa la vanzare in Marea Britanie si in Suedia a anuntat ca va da in judecata producatorul roman de la care se aproviziona.

In plus, si compania suedeza Findus, unde se producea lasagna care a iscat scandalul, a anuntat ca va depune plangere prealabila impotriva unui autor necunoscut, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Am fost inselati", a declarat directorul general al filialei franceze a Findus, Matthieu Lambeaux, intr-un comunicat, adaugand ca grupul va depune "luni o plangere prealabila impotriva unui autor necunoscut".

"Am cumparat carne de vita din Europa si am revandut-o. Daca a fost intr-adevar vorba de carne de cal, ne vom indrepta impotriva furnizorului roman", a venit replica furnizorului francez Spranghero. Presdintele companiei nu a precizat insa numele producatorului roman, sustinand ca nu il are la indemana.

Descoperirea carnii de cal in lasagna considerata a fi de vita a inflamat Marea Britanie - unde calul este venerat, iar consumul carnii sale este tabu - si a determinat vineri retragerea produselor incriminate in Franta, tara de origine a carnii, si in Suedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal carne cal, #lasgana carne cal, #lasagna cal Marea Britanie, #acuzatii Spranghero Findus , #Industria carnii