Scandalul carnii de cal: Jumatate dintre romani si-au schimbat obiceiurile de consum

Luni, 11 Martie 2013, ora 15:59
1732 citiri
Scandalul carnii de cal: Jumatate dintre romani si-au schimbat obiceiurile de consum
Foto: The Telegraph

Peste jumatate dintre romani si-au schimbat obiceiurile privind consumul de carne in urma scandalului carnii de cal, iar 14,26% au declarat ca au cumparat mai multa carne de pui ambalata provenita de la producatori cunoscuti, releva datele raportului "Criza carnii de cal fata in fata cu consumatorul roman", realizat de Rogalski Grigoriu Public Relations, dat luni publicitatii.

Subiectul carnii de cal etichetate drept carne de vita este cunoscut de peste 96% dintre consumatori si a devenit o tema pe agenda lor. Astfel, noua din zece consumatori au discutat despre subiect cu cineva din universul lor (familie, prieteni sau colegi), acest rezultat calificand recentul scandal ca unul dintre cele mai virale subiecte sociale din ultimele 12 luni.

Fiind intens mediatizat, chiar daca lipsit de dovezi privind afectarea directa a sigurantei consumatorilor, subiectul a creat suspiciuni legate de originea carnii in general si a generat schimbari de comportament pentru mai bine de jumatate dintre respondenti.

Cei mai multi dintre acestia se indreapta spre carnea de pui ambalata provenita de la producatori cunoscuti (14,26%), in timp ce 7,75% au declarat ca nu au mai cumparat deloc carne de vita.

Cand vine vorba despre achizitia carnii in care au incredere, cele mai importante trei criterii mentionate raman marca de producator (63% dintre respondenti), tipul de carne din care e preparat produsul (55% dintre consumatorii chestionati) si informatiile care atesta originea si calitatea produsului (48% dintre respondenti).

In ceea ce priveste gestionarea crizei, 40,7% dintre respondenti considera ca autoritatile din Romania au intervenit corect pentru restabilirea adevarului, Victor Ponta fiind personalitatea publica cu cea mai mare vizibilitate in aceasta controversa (65%).

#scandal carne cal, #studiu consum carne Romania, #temeri consum carne romani, #suspiciuni origine carne Romania , #Industria carnii