Patron roman de abator: Asteptam comenzi mai mari dupa scandalul carnii de cal

Marti, 19 Februarie 2013, ora 13:02
3340 citiri
Patron roman de abator: Asteptam comenzi mai mari dupa scandalul carnii de cal

Scandalul interntional privind carnea de cal etichetata drept carne de vita a dat ocazia producatorilor romani sa isi demonstreze seriozitatea si calitatea produselor, sustine patronul abatorului Doly Com din Botosani, al carui nume a fost mentionat in cadrul anchetelor.

"Noi speram sa se reia comenzile la un nivel mai inalt decat pana acum, atat timp cat am demonstrat ca am fost corecti si producem la cele mai inalte standarde de calitate si trasabilitate. Sper sa intarim pozitia noastra pe piata si increderea clientilor actuali si asteptam clienti noi", a afirmat Iulian Cazacut, proprietarul Doly Com pentru Agerpres.

El sustine ca, odata cu mediatizarea fraudei alimentare, comenzile au scazut, insa considera ca piata isi va reveni o data cu "lamurirea situatiei".

Patronul Doly Com nu poate estima prejudiciile financiare inregistrate de compania sa de la declansarea scandalului, insa afirma ca un astfel de calcul va putea fi facut abia peste trei luni.

Doly Com a avut, in 2012, o cifra de afaceri de peste 34 de milioane de euro, realizata in special din exporturile de carne de bovina si de cal.

Compania din Botosani a exportat anul trecut 2.135 de tone de carne de vaca si 427 de tone de carne de cal.

#Doly Com scandal carne, #scandal carne cal Romania, #producatori carne Romania, #prejudicii financiare carne cal , #Industria carnii