Furnizorul german al Nestle sustine ca nu a cumparat carne de cal

Marti, 19 Februarie 2013, ora 16:22
1374 citiri
Furnizorul german al Nestle sustine ca nu a cumparat carne de cal

Furnizorul german de carne al Nestle, firma H.J. Schypke, declara ca nu a cumparat niciodata carne de cal si nu are astfel nicio responsabilitate in legatura cu cele doua produse Nestle, Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini, in compozitia carora a fost depistata carne de cal.

Firma cu 80 de angajati, cu sediul in orasul german Steinfeld-Muhlen, H.J. Schypke a precizat in comunicat ca este "exclusiv o intreprindere de transformare", care "nu practica abatajul si ecarisajul" animalelor, transmite Agerpres.

"Ne cumparam marfa deja taiata, proaspata sau congelata, de la furnizori certificati", a afirmat compania, care a promis sa "lucreze strans cu autoritatile competente in cadrul scandalului carnii de cal pentru a contribui la o elucidare rapida" a afacerii.

H.J. Schypke a anuntat, de asemenea, ca "efectueaza teste genetice pe intreaga cantitate de carne cruda nou sosita".

Grupul elvetian Nestle, cel mai mare producator mondial de produse alimentare, a anuntat luni ca retrage de la vanzare in Spania si Italia doua produse prezentate ca avand in compozitie carne vita, dar care contin carne de cal, Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini.

"Testele noastre au descoperit urme de ADN de cal in doua produse pe baza de vita furnizate de H.J Schypke", companie subcontractoare a JBS Toledo NV, a precizat Nestle intr-un comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#produse carne cal Nestle, #furnizor carne Nestle, #producator carne Schypke, #scandal carne cal , #Industria carnii