Carnea de cal ajunge in micii din Bucuresti. ANSVSA investigheaza

Vineri, 15 Martie 2013, ora 14:47
1881 citiri
Carnea de cal ajunge in micii din Bucuresti. ANSVSA investigheaza

Un nou scandal alimentar ajung pe "masa" romanilor, dupa ce a fost descoperita carne de cal in mai multe pachete de mici, din magazinele bucurestene. Seful interimar al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a spus ca a fost declansata o ancheta.

"Este in plina desfasurarea ancheta referitaore la suspiciunea de frauda prin substituirea de specii. Facem trasabilitatea carnii, recoltam probe si dupa ce avem rezultatele buletinelor de analiza, vom face publice toate datele", a spus Manastireanu.

El a mai adaugat ca, daca se confirma ca unitatea a facut evaziune, vor fi anuntate organele abilitate si se vor lua masuri. "Daca se dovedeste ca, din cadrul colegilor nostri, au prelevat gresit probe, vom lua masuri si nu vom acoperi pe nimeni. Vrem sa dovedem daca a fost sau nu frauda. Vrem sa vedem daca a fost etichetare gresita si daca au folosit alt tip de carne", a precizat seful interimar ANSVSA.

Inspectorii au confiscat peste 200 de kilogramne de carne de mici, dintr-un hipermarket din Capitala, dupa suspicini ca ar contine carne de cal. Carnea provine de la o firma din Ploiesti si a fost pusa sub sechestru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carne cal mici, #mici supermarket , #Industria carnii