Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renault incepe constructia centrului de proiectare

Renault incepe constructia centrului de proiectare
Lucrarile de constructie la centrul de proiectare Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Titu, judetul Dambovita, vor incepe la jumatatea acestui an iar primul model rezultat din proiectele aflate in derulare va fi lansat in anul 2011, au declarat pentru Business Standard reprezentantii RTR. Compania va investi pana anul viitor circa 100 de milioane de euro pentru constructia centrului de proiectare, investitiile totale anuntate urmand sa ajunga la 456 de milioane de euro.

Activitatea centrului, care opereaza acum in Bucuresti, va fi sustinuta de inca 500 de angajati, majoritatea cu studii superioare, care vor fi recrutati in acest an si se vor adauga celor aproape 900 care lucreaza deja la RTR. In acest sens, Renault Technologie Roumanie va organiza, pe 22 februarie, forumuri de recrutare in Bucuresti, dar si in alte centre universitare precum Ploiesti, Bacau, Galati si Iasi.

Reprezentantii RTR au mai spus ca lucreaza in prezent, in paralel, la mai multe proiecte de autovehicule care vor fi construite pe platforma Logan sau vor fi noi modele Renault.

Activitatea centrului, care va fi al doilea ca marme dupa cel din Franta, este structurata pe mai multe divizii precum Caroserie, Echipamente Caroserie, Siteme Sasiu, Sisteme Electrice si Electronice, Motoare si Cutii de viteza.

"Suntem in intarziere cu constructia centrului de proiectare, asa ca primul model dezvoltat la RTR va fi lansat in 2011. Acum lucram la cateva proiecte complet separate pentru Dacia si Renault si avem in vedere un amplu program de investitii", au spus reprezentantii RTR.

Ei au precizat ca a fost depasita faza obtinerii avizelor si autorizatiilor de constructie pentru amplasamentul de 330 de hectare de la Titu.

"Constructia centrului va incepe la sfarsitul primului semestru al acestui an. Am semnat deja memorandumurile cu Guvernul Romaniei, cu ARIS, cu C J Dambovita si cu Primaria Titu, pentru preluarea fostului aeroport militar cu o suprafata de 259 de hectare si am mai achizitionat parcele private cu o suprafata cumulata de 71 de hectare", au mai spus reprezentantii RTR.

RTR a refuzat in mai multe randuri sa achite pretul de pornire al licitatiei pentru teren, stabilit de C J Dambovita la 21,8 milioane lei cu TVA chiar si dupa o reducere de 25% a acestui nivel.

Pana in prezent a fost realizata amenajarea preliminara a terenului si controlul accesului, a fost refacuta reteaua electrica si au fost instalate surse de iluminat exterior si a inceput amenajarea a doua cladiri care au apartinut fostei baze militare, pentru a fi transformate in birouri.

De asemenea, a fost definitivat planul amplasarii constructiilor (cladiri si piste), a fost realizat auditul de mediu pentru teren pentru estimarea necesitatii unor eventuale actiuni de depoluare si a fost initiat un studiu hidrogeologic si de foraj profund pentru estimarea potentialul panzei freatice pentru furnizarea de apa industriala necesara centrului.

Oficialii RTR au declarat, de asemenea, ca au finalizat dosarul de finantare a proiectului si l-au depus la Ministerul Finatelor, institutia urmand sa cofinanteze proiectul si a inceput consultarea potentialilor furnizori de constructii si echipamente.

RTR activeaza, in prezent, in centrul de birouri North Gate construit de Creativ Global Property in zona Pipera din Capitala unde a inchiriat, la inceputul anului trecut, circa 16.000 de metri patrati de birouri din clasa A. Pretul pentru inchirierea unui metru patrat de birouri in acest complex variaza intre 18 si 20 de euro.

Primii angajati RTR vor fi relocati la Titu anul viitor. Pe langa romani exista si un numar mic de straini, proveniti, in general, din Franta. Media de varsta a salariatilor RTR este de sub 35 de ani.

Pentru recrutarea specialistilor in industria auto RTR a initiat parteneriate cu principalele universitati tehnice din tara pentru recrutarea de studenti si absolventi precum Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea din Craiova si Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi.

Renault Technologie Roumanie (RTR), Titu, judetul Dambovita

  • al doilea centru de proiectare Renault dupa cel din Franta
  • constructia incepe in vara 2008
  • primul model proiectat la RTR, in 2011
  • deruleaza proiecte pentru modele pe platforma Logan si autoturisme Renault
  • 900 de angajati in prezent, inca 500 de posture noi in 2008
  • Investitia initiala 100 mil. Euro, investitia totala 456 mil. Euro
  • Suprafata totala 330 de hectare din care 291 hectare provenite de la un fost aeroport militar

<a href=http://standard.ro/articol_29766/renault_incepe_constructia_centrului_de_proiectare.html/ target=_blank>Business Standard</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1708 ori