Piata romaneasca de leasing a crescut. Afla cu cat

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 11:53
1211 citiri
Piata romaneasca de leasing a crescut. Afla cu cat

Piata romaneasca de leasing a crescut cu 28% in primele noua luni din acest an, ajungand la o valoare a bunurilor finnantate de 1,002 miliarde euro, mai ales ca urmare a cresterii afacerilor pe segmentele auto si de echipamente.

In primele noua luni din 2010, piata romaneasca de leasing era de 780,21 milioane euro, a declarat joi presedintele ALB Romania, Antoaneta Curteanu.

Pe segmentul finantarilor auto, afacerile au crescut cu 51%, pana la 647,2 milioane euro, pe segmentul de echipamente cresterea a fost de 30%, la 265,5 milioane euro, in timp ce pe segmentul de imobiliare s-a inregistrat un declin de 16%, la 90,08 milioane euro.

"Zona de real estate sufera in continuare, fapt ce denota, printre altele, lipsa proiectelor sustenabile si precautia cu care este analizat orice proiect imobiliar in aceasta perioada. Remarcam insa o crestere care ne ofera optimism in zona de echipamente, dar crestere pe care o putem corela oarecum cu cresterea din zona productiei industriale din Romania. Suntem optimisti ca am trecut de minimumul istoric al industriei noastre", a mentionat Curteanu.

Aceasta a subliniat ca firmele de leasing si-au difersificat portofoliul. Astfel, in ceea ce priveste ponderea segmentelor in total finantari, vehiculele au ajuns la 65% in septembrie 2011 (de la un nivel de 83% in 2005), segmentul de echipamente reprezenta 26% in septembrie 2011, in timp ce finantarile de real estate insumau 9%.

ALB Romania reprezinta, conform statisticilor, 92% din piata de leasing financiar din Romania.

#leasing piata romaneasca leasing , #Industria auto