Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, locul doi in UE la cresterea importurilor

Romania, locul doi in UE la cresterea importurilor

Ritmul de crestere a importurilor din Romania aferent primelor patru luni ale anului ocupa locul doi in Uniunea Europeana, dupa Bulgaria, insa valoarea acestora continua sa se mentina relativ redusa comparativ cu restul statelor membre, potrivit Biroului de statistica al UE, Eurostat.

Conform Institutului National de Statistica, cea mai mare pondere in importuri - 25,9% - o au masinile si echipamentele. Urmeaza, in ordine, produsele chimice si masele plastice cu 13,5%, mijloacele de transport cu 12,6% si produsele minerale cu 12,2%.

Importurile atrase de Romania au urcat cu 31% in intervalul ianuarie-aprilie, un ritm mai alert, de 48%, fiind inregistrat doar de Bulgaria, se arata intr-un comunicat al Eurostat. Valoarea importurilor a ajuns, in cazul Romaniei, la 15,1 miliarde de euro, plasand statul pe locul 18 in topul european. Cele mai ridicate valori au fost raportate de Germania (253,8 miliarde de euro), Marea Britanie (146 miliarde de euro) si Franta (145,9 miliarde de euro). Tot o crestere de 31% a fost consemnata si de Letonia, insa importurile au urcat la 3,4 miliarde de euro. Singurele tari membre ale UE care au inregistrat reduceri ale importurilor in intervalul mentionat au fost Luxemburg si Marea Britanie.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12412&art=32505&cHash=85f398c4c2>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 820 ori