Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii nu sunt multumiti de nivelul de trai

Romanii nu sunt multumiti de nivelul de trai

Romanii se declara nemultumiti de nivelul de trai si apreciaza ca in ultimul an de zile veniturile familiilor lor nu au crescut aproape deloc.Doua studii realizate de INS, unul dintre ele referindu-se la conditiile de viata ale populatiei din Romania, sustin ca circa 62,2 la suta dintre romani apreciaza ca situatia lor economica este neschimbata fata de anul trecut si numai 8,7 procente considera ca ea s-a imbunatatit.

Principala sursa de venit in 2005 a fost reprezentata de salarii, peste 53 la suta din cei chestionati declarand acest lucru. Din punct de vedere al asigurarilor, se constata ca numai 4,3 la suta dintre respondenti si-au asigurat locuinta, ponderea fiind insa mult mai redusa in mediul rural.

Presedintele Institutului National de Statistica a prezentat trasaturile semnificative ale economiei romanesti in trimestrul I din acest an, precizand ca acestea sunt similare cu cele ale anului trecut. Ele sunt legate de cresterea semnificativa a aportului sectorului serviciilor la dezvoltarea economica de ansamblu si continuarea procesului de crestere a investitiilor straine directe.

Rezultatele activitatii agricole, dar si ale altor ramuri au fost in continuare puternic influentate negativ de calamitatile naturale si de gripa aviara. Ritmul de crestere a productiei industriale a continuat sa fie influentat de sectorul extractiv, care se afla in etapa transformarilor profunde, iar mare parte din industria prelucratoare este dependenta de productia in zona, aflata in scadere.

In fine, cresterea accizarii interne, insotita de capacitatea limitata a industriei autohtone de a o satisface, a condus, pe fondul unei aprecieri a monedei nationale si a cresterii veniturilor populatiei, la expansiunea importurilor.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 822 ori