Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moscova a interzis importurile de vin din Republica Moldova

Moscova a interzis importurile de vin din Republica Moldova
Federatia Rusa a stopat pe termen nelimitat importul de vinuri din Republica Moldova si Georgia, din cauza calitatii proaste a acestora.Serviciul sanitar al Rusiei a dispus suspendarea pe termen nelimitat a importului de vinuri, pe motiv ca acestea ar fi de calitate proasta si chiar ar fi nocive. Exportatorii de vinuri sustin insa ca masura prezinta un gest de represalii cu caracter politic in legatura cu conflictul nistrean.
Potrivit sursei citate, seful serviciului sanitar din Federatia Rusa, Ghenadi Oniscenko, a declarat ca vinurile fabricate in cele doua tari ar contine metale grele si pesticide extrem de periculoase pentru sanatate.

Presedintele Uniunii Exportatorilor de Vinuri din Republica Moldova, Gheorghe Cozub, considera ca motivele adevarate pentru care Rusia a stopat importul de vin din Republica Moldova este introducerea noului regim vamal pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Acest regim, introdus la 3 martie, prevede ca Transnistria nu mai poate exporta marfuri in sau prin Ucraina decat cu autorizatia vamii de la Chisinau, nu si a celei de la Tiraspol, cum era pana nu demult. Gheorghe Cozub a subliniat ca producatorii din Republica Moldova sunt gata in orice moment sa accepte o comisie din Rusia care sa verifice calitatea vinurilor basarabene.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 729 ori