Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Importurile de gaze din Rusia, reduse cu 18% miercuri dimineata

Importurile de gaze din Rusia, reduse cu 18% miercuri dimineata
Livrarile de gaze rusesti catre Romania au scazut miercuri cu 18% fata de cantitatile normale, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

'Reducerea anuntata astazi (miercuri - n.r.) de Gazprom la Transgaz este de 18% in raport cu cantitatile nominalizate pe baza solicitarilor beneficiarilor din Romania. Cantitatile sunt de sub 0,2 milioane de metri cubi pe zi. Nu e niciun motiv de ingrijorare', a spus Nicolescu, potrivit Agerpres.

La inceputul acestei luni, ministrul s-a intalnit cu ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, Oleg Malginov, intalnire la care au participat si reprezentanti ai Transgaz.

Reducerile, posibile si pe viitor

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti nu a confirmat faptul ca nu vor mai avea loc reduceri in livrarile de gaze rusesti catre Romania, a anuntat Departamentul pentru Energie.

'Reamintim ca au existat in ultima perioada mai multe intentii anuntate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrarilor de gaze naturale catre Romania. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singura astfel de intentie s-a si materializat intr-o reducere efectiva a livrarilor. In urma intalnirii, nu s-a confirmat faptul ca situatia nu va continua in acelasi registru', se arata in comunicat.

O zi mai tarziu, rusii au intrerupt din nou livrarile, cu 13%.

Departamentul pentru Energie a sustinut in repetate randuri ca populatia nu va fi afectata in niciun fel de aceste reduceri, chiar daca rusii sisteaza total livrarile pana la primavara.

Productia nationala ajunge la 31 de milioane de metri cubi pe zi, in conditiile in care consumul este de circa 16 milioane de metri cubi pe zi.

In plus, in depozite se afla peste 2,4 miliarde de metri cubi, fata de 1,7 miliarde de metri cubi, cat era necesarul de stocare pentru aceasta iarna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1068 ori