Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BRD: Cursul de schimb, sub 4 lei/euro pentru finele lui 2009

BRD: Cursul de schimb, sub 4 lei/euro pentru finele lui 2009

Directorul general adjunct al BRD - Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel, nu vede, in prezent, riscuri majore de depreciere a monedei nationale si considera ca nivelul cursului de schimb se indreapta chiar mai jos de 4,2 lei/euro.

"Nu vad riscuri majore de depreciere a leului in prezent. Mai degraba cursul se indreapta spre 4,2 lei/euro, chiar mai jos", a declarat Cercel.

El anticipeaza un nivel al cursului de schimb de sub 4 lei/euro pentru finele acestui an si de 4,1 lei/euro pentru sfarsitul primului semestru.


"Diferentialul de dobanda este cel mai mare din regiune (...)", a explicat Cercel.


El a mai spus ca cererea de valuta se va reduce in urma scaderii importurilor si ca vor exista intrari din exterior, de exemplu sub forma fondurilor europene. Referitor la ponderea detinuta de creditele in devize si la impactul negativ pe care l-ar putea avea deprecierea leului, Cercel a mentionat ca 70% din aceste imprumuturi sunt legate de evolutia Euribor.


"Din punctul de vedere al riscului pentru banci, nivelul actual al cursului nu reprezinta un risc", a spus Cercel in cadrul unei conferintei "Franta - Romania: impreuna in Europa in fata crizei".Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1785 ori
Citeste mai multe desprecurs euro leu valutar