Vaslui: Chevron a ajuns cu utilajele la Pungesti

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 08:25
2268 citiri
Vaslui: Chevron a ajuns cu utilajele la Pungesti

Reprezentantii Chevron au ajuns, luni dimineata, cu mai multe utilaje spre perimetrul concesionat din localitatea Silistea, comuna Pungesti, acolo unde urmeaza sa inceapa lucrarile pentru montarea primei sonde de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

In zona au fost mobilizate impresionate forte de ordine, jandarmi, politisti si pompieri.

Oamenii legii au inconjurat tabara de rezistenta si i-au luat pe protestatari in dube pentru legitimare.

De asemenea, trei masini ale Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui au fost trimise la Pungesti.

Protestele localnicilor din Silistea au inceput pe 14 octombrie

Circulatia pe drumul judetean care face legatura intre Vaslui si Pungesti este blocat, fortele de ordine nepermitand nici reprezentantilor presei sa mearga spre perimetrul de la Silistea.

Atat prefectul judetului, Radu Renga, cat si reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe informatii despre situatia de la Pungesti.

Protestele localnicilor din Silistea au inceput pe 14 octombrie, cand aproximativ 150 de persoane au blocat, partial, drumul judetean ce tranziteaza comuna Pungesti.

Pe data de 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Chevron Pungesti, #gaze de sist, #Chevron Romania , #Gaze naturale