Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toyota vrea majorarea cu 40% a vanzarilor automobilelor hibrid

Toyota vrea majorarea cu 40% a vanzarilor automobilelor hibrid
Grupul nipon producator de automobile Toyota Motor Corp a anuntat miercuri ca obiectivul pentru anul acesta este majorarea cu 40% a vanzarilor pe plan global a automobilelor hibrid ce functioneza cu gaze naturale si electricitate, pana la peste 430 mii unitati, relateaza Reuters.

Vanzarile de automobile hibrid ale grupului Toyota au crescut, anul trecut, cu 33% fata de anul precedent, atingand nivelul de 312.500 unitati vandute. Popularitatea modelelor hibrid, in special Prius, s-a majorat considerabil in special pe piata americana, din ce in ce mai preocupata de protejarea mediului, dar si pe fondul majorarii preturilor la benzina.

Reprezentand doar 1% din vanzarile de automobile din Statele Unite ale Americii, un model hibrid cupleaza motorul normal cu ardere interna la o baterie, lucru ce permite un consum mai redus de benzina.

Toyota a estimat ca grupul din care fac parte si companiile Hino Motors Ltd.si Daihatsu Motor Co. va vinde 9,43 milioane de vehicule in 2007, cu 6% peste estimarea facuta pentru anul 2006, cand grupul nipon miza pe vanzari de 8,80 milioane de unitati.

Toyota Prius, modelul prevazut cu tehnologie hibrida, a fost lansat de producatorul japonez in 1997, iar in Romania este disponibil din luna octombrie 2006.

Publicul-tinta declarat al lui Prius sunt persoanele in varsta de 40 de ani sau mai mult, care sunt interesate de tehnologie si care sunt dispuse sa plateasca un pret initial mai mare pentru un automobil cu consum mic.

Prius e capabil sa mearga pe distante scurte exclusiv cu motorul electric. In plus, consumul mediu de combustibil este de 4,3 litri de benzina la suta de lilometri, cu 40% mai putin decat automobilele care fac parte din aceeasi clasa, dar nu au motor electric.

Prius detine peste jumatate din piata mondiala a hibridelor, segment pe care au intrat si alti producatori precum Honda, Ford, Nissan, General Motors sau Renault.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 780 ori