Sterling Resources, in discutii cu statul pentru continuarea contractului

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 16:10
1034 citiri
Sterling Resources, in discutii cu statul pentru continuarea contractului

Compania canadiana Sterling Resources a anuntat joi ca va continua discutiile cu autoritatile romane in vederea obtinerii aprobarii rapide a transferului unor cote de participare catre partenerii sai, precum si a extinderii termenelor contractuale existente. 

"Sterling Resources Ltd. anunta ca, incepand cu 11 octombrie 2011, Guvernul Romaniei a amendat acele dispozitii din legea privind autorizarea lucrarilor de constructii, referitoare la lucrarile marine, ce reprezentau un impediment in desfasurarea operatiunilor siin legatura cu care Sterling a declarat pe 28 aprilie 2011 Forta Majora pentru perimetrele sale Midia si Pelican din Marea Neagra.

Aceasta actiune din partea Guvernului Romaniei este binevenita deoareceinlatura un obstacol major pentru activitatile offshore ale tuturor operatorilor din Marea Neagra", se arataintr-un comunicat al Sterling.

Totusi, spun oficialii companiei, prin ea insasi, actiunea in cauza nu rezolva toate problemele prezentate in notificarea privind existenta unui diferend, pe care Sterling a inaintat-o pe data de 20 iunie 2011.

"In loc de a recurge la arbitraj, Sterling continua negocierile cu autoritatile romanein vederea obtinerii aprobarii rapide a transferului unor cote de participare catre partenerii sai si a extinderii termenelor contractuale cu perioda de timp ce a fost pierduta ca urmare a blocajelor intervenitein desfasurarea operatiunilor de explorare si dezvoltare", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii companiei canadiene considera totodata ca una din problemele majore ce facea obiectul disputei Sterling din Romania a fost solutionata.

"Continuam sa credem ca o rezolvare deplina este posibila odata cu continuarea dialogului nostru cu acele autoritati competente sa faca posibila reluarea de catre partneriatul nostru a operatiunilor de explorare si dezvoltare in aceste perimetre cu perspective deosebite", a declarat presedintele si directorul general executiv al Sterling Resources, Mike Azancot.

Altfel, directorul general al Sterling Resourcesin Romania, Mark Beacom, declara in luna iunie, la Bucuresti, ca estimeaza ca va extrage primele cantitati de gaze naturale din perimetrele Ana si Doina, pe care le administreaza in partea romaneasca a Marii Negre, in trimestrul IV din 2013.

”In 2014, apreciem ca vom extrage circa trei milioane metri cubi de gaze pe zi,in perimetrele petroliere Ana si Doina. Investitia necesara dezvoltarii celor doua perimetre din Marea Neagra se ridica la aproximativ 500 de milioane de dolari”, spunea seful Sterling Resources la acea data.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana de petrol si gaze cu sediulin Calgary, Alberta, listata la bursain Canada. Compania deruleaza operatiuni in Regatul Unit, Romania, Franta si tarile de Jos, iar actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa de Valori TSX sub simbolul SLG.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#sterling resources, #constructii, #marea neagra , #Gaze naturale