Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rovana Plumb: Explorarea gazelor de sist nu prezinta niciun risc in privinta protectiei mediului

Rovana Plumb: Explorarea gazelor de sist nu prezinta niciun risc in privinta protectiei mediului
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, sustine ca explorarea gazelor de sist in Romania nu prezinta niciun risc pentru ca aceasta se face ca si in cazul explorarii gazelor conventionale, si nu prin fracturare hidraulica, si a precizat ca a dat aviz de mediu pentru explorarea in zona Dobrogea.

"Orice investitie trebuie sa respecte toate normele si regulamentele in ceea ce priveste protectia mediului. Atat timp cat in ceea ce priveste explorarea gazelor de sist in Romania nu se utilizeaza metoda de fracturare hidraulica, din punct de vedere al protectiei mediului nu exista niciun risc.

Asa ca, atat pentru zona Dobrogea, cat si pentru celelalte zone unde s-a solicitat de catre companiile straine licente in ceea ce priveste prospectarea si explorarea, din punct de vedere al mediului se poate elibera acel aviz de mediu, neexistand niciun risc", a declarat Rovana Plumb, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta.

Ea a mai spus ca aceasta explorare a gazelor de sist dureaza aproximativ cinci ani, iar dupa aceasta perioada pot aparea tehnologii moderne mai putin riscante pentru mediu.

"Explorarea gazelor de sist dureaza cam cinci ani, in care pot aparea tehnologii moderne, mai putin riscante in ceea ce priveste mediul, pe care bineinteles ca le putem utiliza. Dar pentru aceasta perioada de explorare, de cinci ani, din punct de vedere al mediului va asigur cu toata seriozitatea ca nu exista niciun fel de risc neuitilizandu-se acea tehnologie privind fracturarea hidraulica, ci tehnologiile normale care se utilizeaza si in cazul explorarii gazelor conventionale", a explicat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a mai spus ca pentru a vedea daca tara noastra dispune de gaze de sist trebuie realizata aceasta etapa de explorare.

"Ca sa ajungem la exploatare trebuie sa vedem daca avem aceasta resursa si unde o avem. Ori fara explorare nu avem cum sa identificam. Deocamdata, suntem in faza de explorare", a mai spus ministrul Mediului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1089 ori