Protestele de la Pungesti continua si dupa retragerea jandarmilor si a utilajelor Chevron

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 13:00
1586 citiri
Protestele de la Pungesti continua si dupa retragerea jandarmilor si a utilajelor Chevron

Protestul cetatenilor din comuna vasluiana Pungesti continua joi dimineata, dupa ce toata noaptea trecuta protestatarii au ramas pe pozitii in zona unde compania Chevron urmeaza sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Prezent la Pungesti, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, a declarat ca situatia s-a detensionat. Oamenii i-au cerut acestuia demisia si l-au huiduit.

"Nu sunt in masura sa comentez despre contractul Chevron. Eu sunt interesat de respectarea legii. Sunt un reprezentant al guvernului in teritoriu, pus sa respecte legea si toata activitatea mea de pana acum demonstreaza acest lucru", a declarat prefectul Radu Renga.

Intrebat daca se va interveni in forta, prefectul a spus doar ca legea va fi respectata.

"In lege exista paragrafe care spun ca in momentul in care sunt spatii publice, drumuri de acces, cai de comunicatie blocate de manifestatii neautorizate, la cererea jandarmilor Prefectura emite un document care se numeste ordin de deblocare, ordin emis in acest caz incepand de miercuri", a mai spus Renga.

Aproximativ 150 de persoane protesteaza si sunt decise ramana la Silistea in comuna Pungesti si spun ca se tem ca retragerea fortelor de ordine si a utilajelor Chevron ar putea fi parte a unei strategii. La protestele de miercuri au participat atat localnici, cat si cetateni din alte judete. Duminica, la Silistea, se asteapta o ampla actiune de protest, la care sunt chemati cetateni din toata Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Pungesti, #explorare gaze sist, #Chevron gaze sist , #Gaze naturale