Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primele cantitati de gaze, extrase in 2013 din Marea Neagra

Primele cantitati de gaze, extrase in 2013 din Marea Neagra

Primele cantitati de gaze naturale din Marea Neagra vor fi extrase in trimestru IV din 2010 de catre compania canadiana Sterling Resources, anunta NewsIn.

"In 2014, apreciem ca vom extrage circa trei milioane metri cubi de gaze pe zi, in perimetrele petroliere Ana si Doina.

Investitia necesara dezvoltarii celor doua perimetre din Marea Neagra se ridica la aproximativ 500 de milioane de dolari", a declarat joi directorul general al Sterling Resources, Mark Beacom, intr-o conferinta la Bucuresti.


Potrivit acestuia, Sterling Resources nu va avea o problema in a gasi banii necesari pentru a suporta aceasta investitie, compania intentionand sa ia si imprumuturi bancare in acest sens.


"Potentialul de hidrocarburi din partea romaneasca a Marii Negre este urias", a adaugat Mark Beacom.


Reprezentantul Sterling Resources s-a aratat totodata dezamagit de faptul ca Guvernul roman acorda o prea mare atentie proiectelor conductelor AGRI si Nabucco.


Mark Beacom a apreciat ca, daca rezervele petroliere estimate din Marea Neagra sunt cele reale, atunci acestea depasesc capacitatile Nabucco si AGRI.


Romania consuma in perioada de iarna circa 57 milioane metri cubi gaze naturale pe zi.


Totodata, rezervele dovedite de gaze la nivelul intregii tari sunt de circa 600 miliarde metri cubi.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1273 ori