Pretul gazelor naturale va creste in aprilie

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 22:53
2110 citiri
Pretul gazelor naturale va creste in aprilie

Pretul gazelor naturale va creste in luna aprilie, iar persoanele cu o situatie materila dificila vor fi sprijinite la plata facturii, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Tudor Serban.

"Din aprilie nu va mai putea fi tinuta presiunea pe pret. Comisia Europeana ne-a cerut sa pregatim grafice pentru 2012-2013", a afirmat Serban.

Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa prezinte Comisiei Europene, pana in luna martie, un program privind liberalizarea pretului la gazele din productia interna, in urma solicitarilor primite de la executivul Uniunii Europene.

Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu au putut fi contactati pentru declaratii. Presedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, in decembrie 2009, ca pretul gazelor va fi mentinut cel putin pana la 1 aprilie.

Anul trecut, pretul platit de populatie pentru gaze naturale a scazut cu 8%. Gazele furnizate in regim reglementat, respectiv la preturi stabilite de ANRE, sunt cuprinse intre 73,36 lei/MWh si 96,48 lei/MWh, in functie de consum. 

#facturi, #gaze, #pret , #Gaze naturale

Curs valutar

1 EUR = 4.9744 RON

-0.0008

1 USD = 4.5501 RON

0.0030
  1. Autostrada dintre Sibiu și Pitești "crește" fantastic. Pe o porțiune de șosea rapidă se va putea circula deja de anul acesta VIDEO
  2. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  3. Dosar penal după ce Ministrul Energiei a reclamat blocarea proiectelor. Cei vizați ar avea ”legături cu Rusia”
  4. Carburanți cum n-a văzut Vestul. România este aproape singura țară din UE în care benzina și motorina s-au scumpit față de anul trecut
  5. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  6. Cele mai mari companii din România. Din ce industrii vin firmele cu cifre de afaceri cât 80% din PIB-ul țării
  7. Ce țări „fură" României investitorii străini și care sunt cauzele: „Nu văd de ce ar mai veni aici"
  8. Criza care a afectat fermele românești mai rău decât seceta. Ce efecte produce lipsa personalului calificat din agricultură. „Fermierii vor fi loviți de un tsunami”
  9. A început distribuirea scrisorilor privind amnistia fiscală. Ce au de făcut contribuabilii
  10. Rareş Bogdan, despre managerul TAROM care a vândut slotul orar de Londra: „Un dobitoc”