Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul gazelor naturale din Romania, cel mai mic din Balcani

Pretul gazelor naturale din Romania, cel mai mic din Balcani


Romania plateste cel mai mic pret la gaze naturale din Balcani, si anume 0,28 euro per metru cub, in conditiile in care tarifele in aceasta regiune se situeaza, oricum, sub media europeana.

Cel mai mare pret la gaze din Balcani este plati de catre consumatorii din Bosnia-Hertegovina (0,54 euro per metru cub), potrivit datelor Eurostat consultate de Anatolia News Agency.

Pretul mediu din UE este de 0,64 euro per metru cub.

Pretul gazelor naturale vandute in zonele industriale din Turcia este de 0,36 euro pentru un metru cub. In schimb, Istanbul Gas Distribution Industry and Trade (IGDAS) vinde un metru cub de gaze naturale cu aproximativ 0,44 euro daca se includ si taxele.

Consumul total de gaze naturale estimat al Romaniei s-a diminuat cu 51% in trimestrul al doilea al acestui an comparativ, cu primele trei luni din 2012, anunta Grupul OMV Petrom.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, reducerea consumului a fost de 4%.

Consumul de gaze naturale a scazut cu 51% in T2

Retelele de gaze naturale ale Bulgariei si Romaniei vor fi interconectate printr-o conducta de 25 de kilometri. Proiectul va fi finalizat pana la finele lunii mai 2013.

Cand va fi gata conducta de gaze dintre Romania si Bulgaria

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2116 ori